כוורת העולם הערבי

SFDA ממליץ על הקפאה כדרך הטובה ביותר לשמר תמרים

RIYADH – רשות המזון והתרופות הסעודית (SFDA) המליצה לשטוף תמרים היטב במים זורמים לפני אכילתם כדי להסיר שאריות של חומרי הדברה וכימיקלים. בנוסף, הוא הזהיר מפני שטיפה מרובת פעמים עם שפכים.

ה-SFDA ציין כי הדרך הטובה ביותר לשמר תמרים היא על ידי הקפאה בשל יעילותה של שיטה זו בהכלת מיקרואורגניזמים והפחתת התהליכים החיוניים והחמצוניים של תמרים. עדיף להקפיא תמרים בטמפרטורה הנמוכה ביותר האפשרית, תוך התחשבות בכך שהפעילות האנזימטית לא נפסקת בזמן ההקפאה שכן היא גורמת להמשך ההבשלה.

ניתן לשמר תמרים עד שלושה חודשים באמצעות קירור כאחת השיטות. שיטה זו משתמשת במיכלים הממזערים את החשיפה ללחות. ייבוש היא שיטה נוספת המשמשת לשימור תמרים; תקופת השימור יכולה להימשך עד שנה. ייבוש מפחית את הלחות, מה שמונע גדילה של חיידקים.

התמרים מכילים סוכרים, סוכרוז, גלוקוז, פרוקטוז, עמילן, חלבון, סיבים ומינרלים מזינים כמו אשלגן, גופרית, זרחן, ברזל, נתרן, אבץ ומגנזיום, בנוסף לוויטמינים. לגבי פילינג תמרים, הם מכילים פלבנואידים, הפועלים כנוגדי חמצון. – ספא

על המשתף

beeBuzz

0 0 הצבעות
דירוג מאמר
הירשם
להודיע על
0 הערות
משובים מוטבעים
צפה בכל התגובות